Het Waarborg- en sociaal fonds voor de voedinghandel

Wie zijn Wij?


 

Het Waarborg- en sociaal fonds voor de voedinghandel, verbonden aan Paritair comité 119 werd opgericht op 1 januari 1965. Momenteel is het de CAO van 7 maart 2007 die de statuten van het fonds bepaalt en de werking ervan regelt.

Het Fonds heeft tot doel aanvullende sociale voordelen in te voeren, te financieren en toe te kennen met name inzake het lidmaatschap van een syndicale organisatie, evenals de beroepsopleiding en de syndicale vorming van de arbeider(ster)s.

Het Fonds beschikt over de bijdragen verschuldigd door de ondernemingen die ressorteren onder het paritair comité voor de handel in voedingswaren. De bijdragen worden geïnd en teruggestort aan het Fonds door de RSZ.

Het Fonds wordt beheerd door een Raad van bestuur, paritair samengesteld uit afgevaardigden van de werkgevers en de werknemers. De raad telt 10 effectieve en 10 plaatsvervangende leden, hetzij 5 effectieve en 5 plaatsvervangende afgevaardigden van de werkgevers en 5 effectieve en 5 plaatsvervangende afgevaardigden van de werknemersorganisaties vertegenwoordigd in het Paritair comité voor de handel in voedingswaren.